יום שבת, 27 בנובמבר 2010

עוגת סולת תפוזים ארומה


החומרים:
1 כוס קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים
4 ביצים מופרדות
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל

לסירופ - 
כוס מים 
3/4
כוס סוכר 
1/2
לימון  סחוט

אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם סוכר. 
מערבבים ומנפים את כל החומרים היבשים בקערה. 
בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה שמן חלמונים ותפוזים. 
להוסיף חומרים יבשים לחלמונים ולקפל לתערובת החלבונים המוקצפים.
להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק, ולאפות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות כ30 דק', או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
בינתיים מכינים את הסירופ:
מערבבים את חומרי הסירופ בסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
מיד עם היציאה מהתנור, לשפוך את הסירופ הפושר על העוגה, ולהמתין לצינון מוחלט של העוגה לפני פריסתה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה