החומרים לבצק:
30 גרם שמרים
1/4 כוס מים
1/2 כוס מי סודה
4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
2 ביצים טרופות
100 גר` מרגרינה רכה
המלית:
3 כפות מרגרינה רכה למריחה על הבצק
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים דק איזה שבא לכם
לערבב את כל חומרי המלית (חוץ מהמרגרינה)
זיגוג:1 כוס אבקת סוכר
כף וחצי שמן
2 כפות מים רותחים
לערבב את כל חומרי הזיגוג
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי הבצק ויוצרים בצק רך ונעים.(בהתחלה הבצק מעט דביק)
- מתפיחים פעמיים עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשלוש
- מרדדים לעלה דק, מורחים מרגרינה ומפזרים בנדיבות מחומרי המלית ומקפלים לשניים - מתקבל מעין מלבן.
- חותכים לרצועות לא רחבות מידי(לרוחב) ו"מבריגים" ליצירת הסלסול. כך עושים גם לחלק השני.
- מניחים בתבנית אפייה ומתפיחים שוב.
- אופים בתנור חם 160-170 מעלות טורבו כרבע שעה - לא לייבש!
- להוציא את העוגיות ולזלף/להבריש זיגוג.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה